top of page
  • Foto van schrijverLynn Vandermast

Wat dient u als huurder in orde te brengen tegen het einde van een verhuurperiode?

· De woning moet volledig leeg zijn

· Alle sleutels van de binnendeuren worden op de juiste deuren geplaatst. De sleutels van de buitendeur(en) worden bij de uitgaande plaatsbeschrijving overhandigd.

· Vreemd meubilair & toebehoren (bv. gordijnen, zonwering…) moeten worden verwijderd. Vergeet daarbij niet de kelder, de zolder, de garage of het tuinhuis.

· Haken, spijkers of schroeven worden uit de muren en plafonds gehaald. Gaatjes worden gedicht. Het verwijderen van elektronische toestellen of verlichting gebeurt omzichtig met behoud van de elektrische bedrading.

· De woning wordt gepoetst, inclusief de keuken (infrastructuur, dampkap, eventuele koelkast…) & sanitair (toilet, lavabo’s, bad, douche…).

· Herstellingen van kapotte lampen, lekkende kranen, defecte schakelaars enzovoort zijn voltooid

· De tuin wordt ordentelijk achtergelaten. Gras & hagen zijn geknipt. Vreemd tuinmeubilair of vreemde bouwsels worden verwijderd.

· De infrastructuur wordt onderhouden achtergelaten. De huurder is verantwoordelijk voor het onderhoud van boilers, centrale verwarming en/of schoorstenen. De nodige attesten of contracten worden daarbij voorgelegd.


Als u als huurder deze punten volgt, is er bij een eindcontrole geen discussie mogelijk en kunnen beide partijen met een gerust hart en tevredenheid de verhuring afsluiten.


Comments


bottom of page