top of page

Plaatsbeschrijving bij werken

Plaatsbeschrijvingen bij werken
plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving bij werken (constructieve plaatsbeschrijving)

Plaatsbeschrijving voor aanvang werken
Een plaatsbeschrijving voor aanvang van bouwwerken wordt opgemaakt in opdracht van een architect, bouwheer, buur of aannemer.
Deze plaatsbeschrijving moet nauwkeurig opgemaakt worden om aan te kunnen tonen dat schade aan de beschreven woning al dan niet ten gevolge is van de werken die naast de woning zullen plaatsvinden.

Ook als particulier is dit interessant:
Komt er een nieuwbouw naast uw eigendom? Hebben uw buren ingrijpende renovatieplannen?
Je kan je als bewoner niet verzetten tegen verbouwings- of afbraakwerken van een aanpalend eigendom of voorkomen dat er wegen- of rioleringswerken worden uitgevoerd in uw straat.
MAAR indien deze werken een invloed of impact kunnen hebben op uw woning of appartementsgebouw, is het aangewezen om een plaatsbeschrijving uit te laten voeren nog vóór de werken starten.

Hoe wordt deze plaatsbeschrijving opgemaakt?
Ter plaatse wordt er nauwkeurig gekeken als er al dan niet schade is aan de woning of appartement. Met schade wordt er o.a. kleine barstjes, haarfijne barstjes, grote barsten, vochtschade, enz… bedoeld. De lengte en de breedte van deze barsten wordt opgemeten of de grootte van de plekken. Niets mag er vergeten worden en zowel het plafond, de muren als de vloer worden beschreven. Er worden tevens foto’s genomen die mee verwerkt worden in het uiteindelijke verslag.

Plaatsbeschrijving na werken

Een plaatsbeschrijving na bouwwerken wordt opgemaakt na voltooiing van de bouwwerken en ter vergelijking met de plaatsbeschrijving voor aanvang werken. Zo voorkomt u dat de eigenaar van het aanpalende eigendom u later aansprakelijk stelt voor geleden schade. Deze plaatsbeschrijving kan uitgevoerd worden na elke fase van het bouwproject, indien noodzakelijk.

 

Voor plaatsbeschrijvingen bij voorlopige of definitieve oplevering kan u eveneens bij ons terecht, tarief op aanvraag.


Wenst u graag meer info of tarieven, aarzel niet om ons te contacteren!

ZIE TARIEVEN VOOR AANVANG WERKEN EN NA WERKEN HIERONDER 

Algemene voorwaarden en prijslijst in PDF: KLIK HIER

bottom of page