top of page
  • Foto van schrijverLynn Vandermast

Snel verkopen? 5 basistips om uw buitenruimte te upgraden


Maak een goede eerste indruk

Een eerste indruk wis je niet zomaar uit. Daarom moet je voordeur niet alleen perfect in orde zijn, maar vooral heel uitnodigend ogen. Geef het gerust een frisse kleur of vervang eventueel door een nieuwe.

Als je gevel begroeid is met planten, zorg er dan voor dat je voordeur nog steeds goed zichtbaar is. Snoei het teveel aan begroeiing en fleur het geheel op met struiken of planten in een mooie bloempot. Zorg er ten slotte voor dat je deurbel werkt, want dat is een grote afknapper.

Kijk je dak na

Mogelijke kopers focussen voornamelijk op de kwaliteit van het huis, dus laat je kans op een verkoop niet schieten door een lekkende dakgoot. Wanneer kopers zien dat je dak gerepareerd moet worden, gaan ze denken dat er nog meer onaangename verrassingen schuilen. Laat je dak dus nakijken om te weten of het aan herstelling toe is.


Maak je gevels proper

Met een voordeur die iedereen omver blaast, kunnen je gevels natuurlijk niet achterblijven. Zorg er dus voor dat deze schoon zijn en kies voor een aangepaste gevelreiniging.

Afhankelijk van het bouwmateriaal en de ouderdom van je gevel, kun je een geschikte methode zoeken. De verschillende mogelijkheden zijn: zandstralen, vochtstralen, nevelstralen, reinigen met stoom en chemisch reinigen.


Verzorg je tuin

Een mooie tuin is essentieel? Kopers zijn doorgaans niet op zoek naar de prachtige tuinen die je in magazines ziet. Integendeel, hoe minder onderhoud er is, hoe beter.

Wat belangrijk is, is je gazon. Zorg ervoor dat het gras mooi groen is. Een potentiele koper zit er immers niet op te wachten om een tuinfeest te organiseren in een bruin wordende achtertuin.

Snoei ook alle planten en struiken, zodat alles verzorgd is vooraleer de kopers een kijkje komen nemen.


Denk aan details

De kleinste details kunnen een grote impact hebben op de verkoop van uw woning. Hou je dus zeker niet in en breng bijvoorbeeld leuke decoraties aan in je tuin. Je kunt ook extra sfeervolle verlichting voor buiten aanschaffen of een bijzettafeltje met een fles wijn en een paar glazen op je terras zetten. Een barbecue kan een uitnodiging teweegbrengen.

Door een paar kleine en niet al te dure inspanningen, kun je wonderen verrichten. Laat dus zeker de kans op een succesvolle verkoop niet liggen en ga aan de slag!


Veel succes!!


Liefs


Lynn

Comments


bottom of page